Bulaşık Süngerleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

26-10-2021 09:36
Bulaşık Süngerleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bulaşık Süngerinizi Ne Sıklıkla Değiştirmelisiniz?

Mutfaklar evin en çok kirlenen alanı. Sürekli olarak yemek yapılıp yendiği için mutfaklarda yeni bulaşıklar çıkıyor ve etraf kirleniyor. Mutfağın temizliğinin yapılması aşamasında bizlere yardımcı olabilecek çok sayıda ürün bulunmakta. Bulaşık süngerleri de bu ürünlerden bir tanesi.

Sarı ve yeşil rengiyle akıllara gelen bulaşık süngerleri artık farklı şekillerde ve renklerde üretiliyor. Mutfakların vazgeçilmezi olan süngerler bulaşıkların ön yıkama işlemlerinde, tezgâhların ya da ocağın temizliğinde kullanılabiliyor. Bulaşık süngerinin ömrü ne kadar sorusu da kullanıcıların cevabını merak ettiği sorulardan bir tanesi.

Bulaşık sünger çeşitleri

Bulaşık Süngeri Nasıl Kullanılmalı?

Bulaşık süngerlerinin son derece basit bir yapıda olması insanların kullanım talimatları konusunda bilgi almamasına sebep oluyor. Süngerin yumuşak ve pürüzlü olmak üzere iki farklı bölgesi bulunmakta. Pürüzlü bölgesi kirlerin sökülmesi için kullanılırken diğer kısım kirlerin hareket ettirilerek uzaklaştırılmasını sağlıyor.

Süngerlerin kullanım aşamasında en önemli etmenlerden bir tanesi kurutulması. Kullanılan süngerin kısa süre içerisinde kurutulması gerekli. Aksi halde bulaşık süngerinin ömrü son derece kısa olabiliyor. Kurutma işleminde 1-2 saniye mikrodalgada tutulması da denenmesi gereken seçenekler arasında.

Bulaşık Süngerinin Ömrü Ne Kadar?

Bulaşın süngerlerinin özellikleri hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler bu ürünlerin ömrü hakkında bir fikir de yürütemezler. Genellikle süngerler temizlik aşamasında kullanılmaktan parçalanana kadar kullanılır. Ancak bu doğru bir hamle değildir. Süngerlerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

Uzmanlara göre bulaşık süngerlerinin ömrü yaklaşık 2 hafta kadar. 2 hafta boyunca düzenli olarak kullanılan ve kullanım sonrasında kurutulan süngerlerin değiştirilmesi gerekiyor. Sünger maliyetlerinin çok yüksek olmaması bu değişikliği mümkün kılmakta.

Bulaşık Süngeri Neden Değiştirilmeli?

Bulaşık süngerinin 2 hafta kullanımdan sonra değiştirilmesi insanlara göre gereksiz olabilir. Birçok kişi hala temizlemeye devam eden bu süngerlerin kullanılmasından yana olur. Ancak süngerin 2 hafta sonra değiştirilmesinin sebebi artık temizlik yapamayacak seviyeye gelmesi değildir.

Bulaşık süngerinin değiştirilmesinin sebebi içerisinde bakterilerin üremesidir. Sürekli olarak su ile temas eden ve sulu bir şekilde bırakılan süngerlerde bakteri oluşumu söz konusu olur. Bir süre sonra artık bakteriler yoğunlaşır ve bulaşık süngerleri kullanılamaz hale gelir.

Bulaşık Süngeri Temizlik İçin Yeterli Mi?

Bulaşık süngerleri ilk üretildiği dönemden itibaren mutfaklarda kullanılıyor. Bulaşık süngerinin ömrü çok uzun olmasa da ekonomik açıdan uygun seviyelerde olduğu için herkesin vazgeçilmezi konumunda.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.