Çöp Torbası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

11-11-2021 14:41
Çöp Torbası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir
Çöp Poşeti Türleri ve Kullanım Şekilleri

Çöp Poşeti Türleri
Çöp poşeti veya teneke kutu olarak da adlandırılan çöp poşetleri, çöpleri tutmak ve taşımak için kullanılır. Genellikle rıhtıma, çöp kutusuna veya çöpün toplandığı veya sonunda çöpe atıldığı yerlere taşınırlar. Çöp torbaları, ev, ofis veya çeşitli köşelere çöp kutuları yerleştirilmiş herhangi bir endüstriyel tesiste önemli gereksinimlerden biridir. Endüstriyel tesislerde farklı boyutlarda çöp kutuları göreceksiniz ve bunlar farklı tipte çöpleri tutabilmektedir. Diğer plastik poşetler gibi çöp poşetleri de farklı ebatlarda mevcuttur. Boyutları, yapıları ve kullanımlarındaki farklılıklar nedeniyle, uygulama gereksinimlerinize uygun doğru çantayı seçmek önemli hale gelir. Seçimi kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu gönderi, nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler sağlar tesisiniz için doğru çöp torbasını veya çöp torbasını ve bunlarla ilgili birkaç ilginç şeyi seçin.

Farklı Çöp Torbası Türlerine Kısa Bir Giriş

Çöp torbaları polietilen malzemeden yapılmıştır ve yapılarına göre yüksek yoğunluklu ve düşük yoğunluklu çöp tenekesi astarları olmak üzere başlıca iki tipe ayrılır. Aşağıdaki noktalar onu daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

  • Düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) çöp tenekesi astarları, yüksek kaliteli reçinelerden yapılmıştır. Bu torbalar kalındır ve delinme ve yırtılmaya kolayca dayanabilir. Bu torbalar, 0,001 inç olan mil cinsinden ölçülür. Mil sayısı daha yüksekse torba daha kalın olacaktır. Torbalar, 0,9 mil ile 6,0 mil arasında değişen mil sayılarında mevcuttur. Bunlardan 0,9 mil LDPE torbalar mutfak atıklarını tutmak için uygunken, 6,0 mil inşaat enkazı için uygundur ve müteahhit torbaları olarak kullanılır. 
  • Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) kutu gömlekleri, yüksek moleküler yoğunluklu reçinelerin düşük basınçlara maruz bırakılmasıyla üretilir. Bu teknik, yönlü olarak güçlü torbalara katkıda bulunan düz ve sıkıca paketlenmiş moleküller üretir. Moleküler dallar tek bir yönde hizalanır. Güçlü olmalarına rağmen bu torbalar daha incedir ve LDPE torbalar kadar delinmeye karşı dayanıklı değildir. Yüksek yoğunluklu çöp gömlekleri mikron cinsinden ölçülür; 1 mikron .001 mm'dir. Bu torbalar, düşük yoğunluklu muadillerinden daha az plastik kullanır, bu nedenle daha ucuzdur.

Doğru Çöp Torbasını Seçmenin İpuçları

Çöp torbaları boyut, renk ve kalınlık gibi çeşitli özelliklerde mevcuttur. Bu yüzden seçim biraz zor olabilir. Aşağıdaki noktalar seçiminizi kolaylaştıracak ve doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır.

  • Çöp kutusunun boyutu: Bu, yapmanız gereken en önemli husustur. Diyelim ki çöp kutusu boyutuna kolayca uyan bir çanta almak istiyorsunuz, değil mi? Çöp torbasını tam olarak bulamıyorsanız, daha büyük bir tane satın almak her zaman daha iyidir. Çöp torbaları uzunluklarına, genişliklerine ve ağırlık taşıma kapasitelerine göre ayırt edilir. İki rakamla belirtilen ölçüleri bulacaksınız - biri çantanın genişliği ve diğeri uzunluk. Genişlik, çanta düz yatırıldığında ölçülür. Çanta, kutunun kenarlarından en az 4 inç asılmalıdır. Doğru boyuttaki çantayı bulmak için dikdörtgen veya kare kutunun dört tarafının uzunluğunu ölçmeniz gerekir. Yuvarlak şekilli bir kutu kullanıyorsanız, her zaman çapını ölçün ve 3.14 ile çarpın.çöp kutusu
  • Toplanacak çöp türü: Çöp, atılan herhangi bir atık malzemedir. Çöp torbası seçimi, içine atılacak çöpün türüne bağlı olacaktır. Örneğin, tesisiniz ahşap veya cam gibi keskin nesneler, inşaat molozları veya düzensiz şekilli nesneler üretiyorsa, her zaman LDPE çöp tenekesi astarlarının kullanılması önerilir. Ancak, tesisinizde kağıt mendil veya parçalanmış kağıt gibi çok sayıda kağıt atığı üretiyorsa, HDPE çöp tenekesi gömlekleri kullanmak her zaman daha iyidir. LDPE çöp tenekesi gömlekleri, ticari mutfaklar, şantiyeler, garajlar, bahçeler ve ayrıca dışarı atılan çöp kutuları için idealdir.
  • Renk: Çöp poşetlerinin beyaz ve siyah renkleri mevcuttur. Çoğu siyah çanta, geri dönüştürülmüş malzemeden yapılır ve bu da onları uygun maliyetli kılar. Siyah torbalar, çöpün ayrı tutulmasına yardımcı olur ve her tür kutuyla eşleşebilir. Bununla birlikte, beyaz çöp torbaları her türlü ortama uyum sağlayabilir ve çöpünüzü ayrı tutmak istiyorsanız tercihiniz olmayabilir.
Kapanış Türü: Çöp poşetleri kapaklı veya kapaksız olarak kullanılabilir. Birçok üretici bunları kapatmadan veya büzme ipi, kolay bağ, büküm bağ vb. ile sağlayabilir. Seçim, işlenen çöpün türüne bağlı olacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.