İşçi Eldivenleri ve Çeşitleri Nelerdir?

İşçi Eldivenleri ve Çeşitleri Nelerdir?

İşçi Eldivenleri

Örme eldivenler

Dikişli eldivenlere göre tek bir makine ile üretildiği için daha yüksek standartlı olan ürünlerdir. Farklı tipte iplikler kullanılabildiği için, hassas, kesilmelere, ısıya karşı dayanıklı ürünler elde edilebilir. Bu özelliklerinden iş güvenliği eldivenlerinin kullanımı ve talebi her geçen gün artmaktadır. Örme eldivenler üzerine farklı kaplama metotları da kullanılmaktadır. Örneğin PVC Dot’lama yapılarak parlak yüzeylerle kayma riskine karşı kullanılabilir. Pvc Dotlama işlemi tüm iplik türlerine uygulanabilir.

 

Nitril Kaplamalı Eldivenler

Nitril kaplamalı eldivenler özellikle yağlı ve ıslak ortamlarda yüksek performans göstermektedir. Ayrıca ½ , ¾ ve tam kaplamalar da yapılabilmektedir. Bu sayede farklı bir çok sektörde kullanılabilmektedir. Nitril malzeme farklı teknikler kullanılarak köpük nitril kaplama olarak uygulanabilmektedir. Köpük nitril kaplama kayma riskini azaltmakta ve esnekliği sayesinde konforu da üst seviyelere taşımaktadır. Köpük nitril teknoloji geliştikçe standart nitril kaplamanın yerini almaktadır.

 

Poliüretan Kaplamalı Eldivenler

Poliüretan kaplamalı eldivenler el hassasiyeti istenen tüm işlerde kullanılabilir. PU kaplama, örme eldivenler üzerinde ince ve esnek bir film tabakası oluşturduğu için hassasiyet kaybını minimuma indirir. PU kaplamalı eldivenler kuru ortamlarda tercih edilmelidir. Bu kaplama türünün dezavantajı ise yağ gibi materyallere dayanımı olmadığı için yağlı ortamlarda ellerin kirlenmesini önleyemez. PU kaplama ile en çok hassas montaj eldivenleri, kesilmeye dayanıklı eldivenler ve elektrostatik dağıtkan eldivenler ütetilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.