Mikrofiber Bezler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mikrofiber Bezler Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Temizlik Bezi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Temizlik bezleri günlük hayatta oldukça sık kullanılan ve ev temizliği dâhil pek çok farklı yüzeyde tercih edilen bir malzemedir. Farklı temizlik bez türleri olsa da, tüm mikrofiberler yıldız benzeri bir yapıya sahip süper ince sentetik elyaflardan oluşur.

Mikrofiber Bez Nedir?

Liflerin yapısı ve inç kare başına düşen lif sayısı arasında, mikrofiber bezler, onları temizlik için son derece yararlı kılan çeşitli faydalar sunar. Tüm bu mikroskobik köşeler ve yarıklar nedeniyle, mikrofiber süper emicidir ve kendi ağırlığının altı katına kadar su emebilir. Bu mikrofiber havluların tek tek lifleri arasındaki sürtünme aynı zamanda küçük kir ve toz parçacıkları (ve hatta bakteriler için de)

Buna karşılık, pamuktan veya naylondan yapılan kumaşlardaki lifler, mikrofibere kıyasla çok büyüktür.Bu, bir mikrofiber bezin, diğer bezlerdeki büyük, hantal liflerden daha iyi bir şekilde derin topraktaki kiri yakalayabileceği anlamına gelir, bu da sadece bir yüzeyin en üstünü temizler.

Mikrofiber Bezlerin Faydaları

1. Etkilidirler

Metal yüzeylerin parlatılmasından ulaşılması zor alanlardaki toz ve kiri temizlemeye kadar, mikrofiber her zaman diğer malzeme türlerinden daha iyi performans gösterecektir. Evde düzenli olarak temizlik bezleri kullanmaya başladığınızda, onlarsız nasıl yaşadığınızı merak edeceksiniz.

2. Daha Az İsraf

Bir kâğıt havluya ulaşacağınız hemen hemen her durumda bir mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Ve kâğıt havluların aksine, mikrofiber bezler tekrar tekrar yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir, bu da onları çok daha az israf yapar.(Tasarruf edeceğiniz tüm kâğıtları düşünün)

3. Tasarruf Sağlarlar

Kâğıt havlular sadece israf değil, aynı zamanda pahalı bir alışkanlık da olabilir. Mikrofiber bezler ayrıca temizlik ürünlerinden tasarruf etmenizi sağlar çünkü çoğu zaman bunları kullanmanıza gerek kalmaz! Toz alma, camları ve aynaları temizleme ve paslanmaz çelik parlatma gibi birçok farklı temizlik görevi için ihtiyacınız olan tek şey kuru veya nemli bir mikrofiber bezdir.(Bazı insanlar, mümkün olduğu kadar uzun süre dayanabilmeleri için mikrofiber bezleriyle asla temizlik kimyasalları kullanmamayı tercih ederler)

Ancak banyo veya mutfağınızdaki yüzeyleri silmek gibi temizleyici kullanmayı tercih edebileceğiniz alanlarda bile mikrofiber o kadar emicidir ki daha az ürünle daha fazla temizlik yapabilirsiniz. Temizlik ürünleriniz daha uzun süre dayanır ve cebinizde daha fazla para kalır.

4. Çok Yönlüdürler

Birçok insan mikrofiber bezleri yalnızca günlük toz alma veya tezgâhları silme açısından düşünür, ancak bundan çok daha çok yönlüdürler!

Temizlik Bezlerini Kullanma

Aklınıza gelebilecek hemen hemen her yüzeyi temizlemek için mikrofiber temizlik bezi kullanabilirsiniz. Ancak, mikrofiberin temizlik için özellikle iyi olduğu bazı yüzeyler vardır:

  • Paslanmaz Çelik: Lekeleri ve lekeleri çıkarmak için mikrofiberden daha iyi bir şey yoktur ve arkasında harika bir parlaklık bırakır!
  • Dolaplar: Mikrofiber, diğer bez türlerinin rutin olarak gözden kaçırdığı dolap kapaklarının etrafındaki çatlaklara ve yarıklara derinlemesine ulaşır.
  • Granit Ve Mermer Tezgâhları: Mikrofiber, taşı çizmeden veya aşındırmadan kiri, kiri ve hatta yapışkan pislikleri alır.
  • Krom Armatürler: Krom armatürleri sildikten veya ovuşturduktan sonra, tamamen temiz ve ultra parlak olmaları için kuru bir mikrofiber bezle parlatın!
  • Pencereler ve Aynalar: Mikrofiber bezler, pencereleri ve aynaları temiz ve hem tüysüz hem de göze hoş gelmeyen çizgiler bırakmaz.
  • Küvetler Ve Duşlar: Her kullanımdan sonra küvetinizi ve duşunuzu silmek için mikrofiber kullanmak sabunlu kalıntıları ortadan kaldırır, böylece derin temizlikler arasında daha uzun süre çalışabilirsiniz.
  • Tozlu Yüzeyler: Mikrofiber gibi toz ve kiri başka hiçbir şey tutmaz ve arkasında toz çeken kalıntılar bırakmaz.

Mikrofiber Bezler Nasıl Yıkanır

Mikrofiber bezlerinizin eşyaları etkili bir şekilde temizlemesi için onları da temiz tutmanız gerekir. Ancak iyi haber şu ki, çoğu mikrofiber havlu makinede yıkanabilir olduğundan, bunu yapmak kolaydır. Kullanılmış mikrofiber bezlerinizi güvenli ve etkili bir şekilde yıkamanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Mikrofiber bezleri her kullanımdan sonra temiz suyla iyice durulayın. Bu basit adım, kirecin ve temizleyici kalıntıların lifleri tutmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Mikrofiber bezleri hafif bir deterjanla ılık veya sıcak suda yıkayın. Asla yumuşatıcı veya ağartıcı kullanmayın. Düşük ısıda kurutun veya mümkünse havada kurutun.
  • Mikrofiber bezlerinizi sık kullanıyorsanız, haftada en az bir kez yıkamalısınız.
 
mikrofiber bezler 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.