Tuvalet Kağıdının Günümüze Kadar Olan Süreci

18-11-2021 10:58
Tuvalet Kağıdının Günümüze Kadar Olan Süreci
Tuvalet Kağıtlarının Günümüze Kadar Olan Süreci
 
Tuvalet Kağıdı Tarihi
Tuvalet kağıdını hafife alsak da, tuvalet kağıdının modern dünyada nispeten kısa bir geçmişi vardır. MÖ 2. yüzyılda Çinliler kağıt olarak bilinen sarma ve dolgu malzemesini icat etti.O kağıdı da tuvalet kağıdı gibi kullandıklarına dair birçok delil var. 6. yüzyılda CE tuvalet kağıdı Çin'de yaygın olarak kullanıldı. Tarihsel olarak ilkmodern tuvalet kağıdı, Çin İmparatoru ailesinin ihtiyaçları için yaratıldığı 1391 yılında yapılmıştır. Her yaprak tuvalet kağıdı bile parfümlüydü. Düşündüğümüz kadarıyla bu tuvalet kağıdıydı. On beşinci yüzyılın sonlarında, kağıt yaygın olarak kullanılabilir hale geldi. Ancak modern tuvalet kağıdının seri üretimi 19. yüzyılın sonlarında başladı. Joseph C. Gayetty, 1857'de ticari olarak paketlenmiş ilk tuvalet kağıdını yarattı. Tuvalet kâğıtları gevşek, düz, yaprak kâğıtlardı. Joseph, New Jersey'de tuvalet kâğıdı üretimi için The Gayetty Firmasını kurdu ve ilk fabrika yapımı tuvalet kâğıdı "The Therapeutic Paper" oldu. Düz çarşaflardaki bu ilk tuvalet kağıdı aloe ile ilaçlandı. Gayetty ona "Gayetty'nin İlaçlı Kâğıdı" adını verdi. Joseph Gayettyher kâğıda adını yazdırdı ama ne yazık ki bu buluş başarısız oldu. Thomas Seymour, Edward Irvin ve Clarence Wood Scott 1867'de Philadelphia'da bir çeşit tuvalet kâğıdı satmaya başladılar. 1879'da Scott kardeşler Scott Paper Company'yi kurdular. Scott Paper Company'nin tuvalet kağıdı, rulo halinde satılan ilk tuvalet kağıdıydı.1890'da Scott Paper Company, Waldorf marka tuvalet kağıdını rulo halinde yaptı.

Kronolojik Olarak Tuvalet Kağıdının Gelişimi

1871'de Zeth Wheeler rulo ve delikli tuvalet kağıdının patentini aldı.1877'de Albany Delikli Ambalaj Kağıdı Şirketini kurdu.1897'de şirket, rulo üzerinde standart delikli tuvalet kağıdı satmaya ve pazarlamaya başladı. 1879'da İngiliz işadamı Walter Alcock da rulo halinde tuvalet kağıdı yaptı. Sıradan düz çarşaflar yerine delikli tuvalet kağıdını ilk kullanan oydu. 1880'de İngiliz Delikli Kağıt Şirketi tuvalet kağıdı satmaya başladı. O tuvalet kağıdı, tek tek kare kutularda satıldı. 1885'te Oliver Hewlett Hicks, tuvalet kağıdı paketinin ve üretim sürecinin patentini aldı. 1896'da Irvin'in oğlu Arthur Scott, Scott Paper Company'ye katıldı.1921'de Waldorf markası Scott'ın toplam kasa satışlarının %64'ünü temsil ediyordu. Şirket dünyanın lider tuvalet kağıdı şirketi oldu. 1928'de Alman Hans Klenk, Avrupa'daki ilk tuvalet kağıdı rulosu satıcısı oldu. 1942'de tuvalet kağıdı yumuşadı, İngiltere'deki St. Andrew's Paper Mill ilk iki katlı tuvalet kağıdını satmaya başladı. Bugün iki katlı tuvalet kağıdı birçok ülkede standarttır. 1935'te Northern Tissue kıymıksız tuvalet kâğıdı icat etti. 1973 yılında Amerika ilk tuvalet kağıdı sıkıntısı yaşadı. Aralık 1973'te Carson'ın şakalarından birinin (Johnny Carson, Amerika'nın en sevilen komedyenlerinden biri) ardından tüketicileri malzeme stoklamaya yöneltti.

Sonuç

O zamanlar insanlar tuvalet kâğıdından sık sık söz etmezlerdi. Muhafazakar çağda bu üründen bahsetmek 'tamamen' idi, ancak insanlar daha iyi hijyen ve tuvalet kağıdı yavaş yavaş tüketici pazarına girmeye başladı. Bugün tuvalet kağıdı üretimi büyük bir endüstridir. Modern tuvalet kağıdı kesinlikle hayatı hepimiz için çok daha kolay ve hijyenik hale getirdi.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.